Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Pateuri cu salam

Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: ridicată

Porții: 6

Ingrediente: 300 g făină, 20 g drojdie, 1/8 l lapte, 30 g unt, 2-3 gălbenușuri, 1/2 linguriță sare, susan.
Umplutura: 1 ceapă, 1 kg ardei grași, 200 g salam, 3 măsline verzi umplute cu ardei, 1 gălbenuș.

Mod de preparare: Făina se cerne, se face o adîncitură la mijloc, în care se pune drojdia dizolvată în lapte. Se adună făina de pe margini, se acoperă și se lasă să crească 15 minute.
Între timp, se topește untul, se amestecă cu 1 gălbenuș și sarea și se încorporează în făină. Se frămîntă aluatul pînă se dezlipește de pe mîini. Se acoperă și se lasă să dospească 20-25 minute, pînă își dublează volumul.
Între timp, ceapa și ardeiul se curăță, ceapa se toacă, ardeiul și salamul se taie cubulețe. Se amestecă toate cu măslinele tăiate felii, gălbenușul și sare după gust.
Aluatul se întinde într-o foaie groasă de 2 mm și se lasă să crească cca 10 minute. Se taie apoi pe lung în benzi de cca 12 cm lățime, care, la rîndul lor, se taie în dreptunghiuri late de 7 cm. Pe mijloc se pune cîte 1 linguriță de umplutură, iar marginile se ung cu gălbenuș bătut. Se împăturesc dreptunghiurile și se presează marginile cu o furculiță, pentru a nu se dezlipi. Se ung cu gălbenuș bătut, se presară cu susan, se pun în tavă și se mai lasă să crească cca 10 minute. Se coc în cuptorul încins 10-15 minute.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.