Penne Mammarosa
Rețetă tradițională din Italia
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 400 g penne rigate, 300 ml suc de roșii, 1 ceapă, busuioc proaspăt, 150 g spek (tip de jambon afumat si feliat), 2 linguri smîntînă, 80 g brînză pecorino (de oaie ), ulei de măsline, sare, piper negru.
Mod de preparare: Căliți ceapa în puțin ulei de măsline, apoi adăugați sucul de roșii, busuiocul, sarea, puțin piper negru și, dacă e cazul, puțin zahăr, pentru a reduce aciditatea roșiilor.
Prăjiți jambonul tăiat feliuțe subțiri, apoi lăsați-l să se scurgă de ulei (se va folosi la final).
Sosul va fi gata în 15 min. În acel moment, e timpul să combinați într-o tigaie înaltă și largă feliuțele de jambon, sosul de roșii, pastele fierte (în apă cu sare, cît scrie pe pungă) și să puneți totul la foc viu. Cînd s-a legat compoziția, se adaugă 2 linguri de smîntînă și se amestecă repede. Se porționează în farfurii și se presară brînză rasă.
|