Penne cu ton și măsline
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 150 g penne (macaroane scurte), sare, 3 roșii (150 g), 10 măsline verzi (fără sîmburi), 1 conservă ton (150 g continuțul), 1/2 legătură busuioc, 1 lingură ulei de măsline, piper măcinat mai mare.
Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente în apă cu sare.
Roșiile se crestează, se țin puțin în apă clocotită (în care au fiert macaroanele), se curăță de pieliță și se taie șpalturi.
Se scurg măslinele (zeama se pune deoparte) și se taie feliuțe. Tonul scurs se rupe bucățele, iar busuiocul, ales, spălat și zvîntat, se toacă mărunt, punîndu-se deoparte cîteva frunzulițe.
Se încinge uleiul într-o tigaie și se dunstuiesc puțin roșiile, după care se adaugă măslinele împreună cu 3 linguri din zeama pusă deoparte, tonul, sare și piper.
Se scurg macaroanele, oprind puțin din apa în care au fiert, și se încorporează împreună cu busuiocul în amestecul de roșii și ton, adăugînd - dacă este nevoie - cîteva linguri cu apa pusă deoparte. Se gustă de sare și piper și se presară cu frunzulițe de busuioc.
|