Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Pere cu cremă
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Porții: 4

Ingrediente: 4 pere, 60 g zahăr, 40 g ciocolată, 300 ml vin dulce, 1/2 lămîie.
Pentru cremă: 500 ml lapte, 6 gălbenușuri, 100 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat.

Mod de preparare: Turnați într-o cratiță vinul, 300 ml de apă și zeama de la o jumătate de lămîie, adăugați 60 g de zahăr și puneți-le pe foc.
Curățați perele și, cînd clocotește siropul, puneți-le în cratiță, adăugînd încet puțină apă, ca să fie bine acoperite cu lichid. Lăsați-le să fiarbă foarte încet 25 de minute, luați-le de pe foc și, după ce s-au răcit (în sirop), țineți-le la rece în frigider.
Între timp, preparați crema: turnați laptele într-o cratiță, adăugați zahărul vanilat și puneți-l pe foc.
Frecați gălbenușurile cu zahărul, pînă ce se albesc și își dublează volumul, turnați peste ele laptele fierbinte, bateți-le bine cu telul și vărsați crema în cratiță. Lăsați-o să fiarbă încet și să se îngroașe, amestecînd întruna pînă ce nu mai cade de pe lingură.
Cînd serviți desertul, turnați crema în 4 farfurioare și asezați cîte o pară la mijloc.
Topiți ciocolata împreună cu o lingură de apă, la bain-marie, și decorați desertul cu "virgule" de ciocolată.
Serviți-l rece.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.