Pere în oțet
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 kg pere, o lămîie netratată, 600 ml oțet din vin roșu, o bucată de rădăcină de ghimbir proaspăt, 2 batoane de scorțișoară, o frunză de dafin, o jumătate de lingură cuișoare, 50 g zahăr.
Mod de preparare: Se spală lămâia, se șterge și se dă coaja pe răzătoare. Se pune coaja împreună cu celelalte ingrediente, în afară de pere, într-o crăticioară și se încinge la foc mic, până când s-a topit zahărul. Se curăță perele, se fierb în zeama de oțet până când se înmoaie. Se așează perele și batoanele de scorțișoară. Se lasă zeama să mai fiarbă puțin până când se îngroașă, apoi se toarnă peste pere. Se închid bine borcanele și se sterilizează.
|