Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Pere în vin roșu cu mentă
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 pere, 2 pahare vin rosu, 150 g zahar, 2 crengute de menta, 1 creanga de scortisoara, 2 pahare de apa.

Mod de preparare: Se cojesc perele, lasindu-se un cm in partea de la coada. Coada se taie un pic in partea de jos pentru a putea fi prezentate in picioare pe farfurie. Odata curatate, se pun intr-o craticioara cu vinul rosu, zaharul apa, o ramura de menta si sortisoara. Se lasa la fiert 35 de minute aproximativ (se inteapa cu cutitul ca sa se verifice daca sint fierte). Se scot perele, se pun intr-un bol si se fierbe in continuare vinul cu ingredientele pina se mai ingroasa si apoi se pune peste pere.
Se serveste pe farfurie cate o para, cu putin sirop de vin si cu o frunzulita de menta pentru culoare.
Se poate prepara si cu mere, capsuni sau piersici.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.