Pere umplute cu Roquefort
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 pere coapte, mari, 100 g brânză Roquefort, 1/2 linguriță chimen, 100 g brânzică de casă cu smântână, 20 ml vin alb dulce, 20 ml sherry, 4 linguri dulceață de coacăze roșii.
Mod de preparare: Perele se curăță de coajă (nu și de codiță), se spală, se taie în jumătate și se scoate căsuța cu sâmburi. Cu o linguriță, se scobesc ușor de miez. Brânza Roquefort se zdrobește bine cu o furculiță și se amestecă cu brânzica de casă, chimenul, vinul alb și sherry. La sfârșit se încorporează și miezul fructului tăiat mărunt. Se umplu jumătățile de pară cu această compoziție și se introduc în cuptorul încins la foc mic, pentru 15 minute. Se servesc cu dulceață de coacăze - sau altă dulceață la alegere.
|