Perișoare cu smântână (I)
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1/2 kg de carne macra, o ceapa, untura, miezul de la o felie de paine groasa, un morcov, un cartof, un ou, sare, piper, patrunjel, marar, jumatate lingura de unt, jumatate lingura de faina, o ceasca de lapte, o ceasca de smantana.
Mod de preparare: Se da prin masina de tocat 1/2 kg de carne macra mai grasuta, o ceapa tocata si rumenita in putina untura, miezul de la o felie de paine groasa cat doua degete inmuiata in apa si stoarsa, un morcov si un cartof curatat. Acestea se amesteca cu un ou, sare, piper, patrunjel si marar tocat. Se fac in mana mici perisoare rotunde, care se dau in faina si se prajesc in untura. Se aseaza intr-o cratita. Se face deoparte un rantas alb din jumatate lingura de unt, cu jumatate lingura de faina. Se stinge cu o ceasca de lapte sau de apa. Se amesteca cu o ceasca de smantana, se pune un praf de sare, o lingurita de patrunjel sau marar tocat fin, se toarna deasupra perisoarelor si se lasa sa fiarba putin la foc mic. Un foc iute taie smantana.
|