Perișoare cu verdeață
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1/2 kg carne, 2 oua, 6 cepe, 1 felie franzela, 1 cartof, 1/2 morcov, 1/2 telina rasa, 1 lingura faina, 2 linguri bulion, 2 linguri grasime, multa verdeata (patrunjel si marar verde), sare, smintina.
Mod de preparare: Carnea tocata se amesteca cu franzela muiata , ouale, ceapa taiata marunt si rumenita in grasime, zarzavatul ras, o parte din verdeata si sare. Se fac perisoare si se tavalesc prin partea ramasa de verdeata tocata marunt, se scufunda intr-un vas cu apa clocotita, atit cit sa le cuprinda. Se dau 1-2 clocote. Se adauga trei sferturi din paharul de smintina amestecat cu o lingurita faina. Se lasa sa fiarba la cuptor pina ce scad bine. Vara se adauga si rosii curatate de pielite si seminte.
Se servesc cu patrunjel si marar verde presarat pe deasupra si restul de smintina proaspata.
|