Pește alb cu varză
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 varză mică (1 kg), 20 g unt, sare, piper, 1 lămîie, 100 ml zeamă concentrată de legume (Knorr+apă), 100 ml smîntînă (frișcă nebătută), 500 g fileuri de pește alb (cod, merluciu, șalău, etc.)
Mod de preparare: Se curăță varza, se taie mai întîi în 4 și pe urmă fîșii, se spală și se lasă să se scurgă. Se călește în untul încins, se adaugă sare, piper și coajă rasă de lămîie, se stinge cu zeama de legume și smîntînă și se lasă să fiarbă încet, cu capac, circa 20 de minute.
Într-o oală, se pune pe foc apă cu sare și se încorporează o jumătate de lămîie tăiată felii și cealaltă jumătate stoarsă (zeama). Se spală peștele, se zvîntă și se lasă să fiarbă aproximativ 10 minute din momentul cînd apa clocotește.
Varza se sărează, se piperează, se acrește cu puțină zeamă de lămîie și se servește cu peștele, eventual și cu o garnitură de cartofi fierți.
|