Pește cu lămâie și ierburi aromate
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 2 h 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 800 g file de șalău, 2 lămîi, 1 crenguță busuioc, 1 fir de mentă, 2 lingurițe ulei de măsline, 50 g unt, sare, piper.
Mod de preparare: Spălați și ștergeți lămîile și curățați de coajă una dintre ele. Tăiați-le pe amîndouă în jumătăți și îndepărtați sîmburii cu vîrful unui cuțit.
Spălați, zvîntați și tăiați în 4 fileurile de pește.
Tăiați cu cuțitul 12 frunze de mentă și cu foarfeca 12 frunzulițe de busuioc.
Așezați lămîile tăiate rondele pe fundul unei forme termorezistente și presărați peste ele jumătate din frunzele de mentă.
Puneți deasupra feliile de pește, stropiți-le cu ulei, sărați, piperați și presărați peste ele frunzele de mentă rămase.
Acoperiți vasul cu folie de plastic și țineți-l 2 ore la frigider.
Încingeți cuptorul la 210 grade C, îndepărtați folia și lăsați peștele să se pătrundă 15-20 de minute.
Între timp, topiți untul într-un bol așezat pe baie de aburi, sărați-l, piperați-l și adăugați busuiocul tăiat.
Serviți peștele fierbinte, cu sosul de unt și busuioc alături.
|