Pește cu legume de vară
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 1 kg pește (cod, crap, caras), 2 morcovi, 2 vinete, 2 dovlecei mici, 2 ardei grași, o mînă de fasole verde, 1/2 țelină, 2 cepe, 7-8 roșii, o ceșcuță de vin alb, 1-2 rămurele de cimbru, 1 legătură pătrunjel.
Mod de preparare: Se curăță peștele bine, se spală, se presară cu sare și cimbru. Ceapa se taie mărunt și se înăbușă în ulei. Cînd s-a aurit, se scoate și în aceeași tigaie se călesc morcovii, dovleceii și vinetele tăiate rondele. Se adaugă fasolea curățată de capete și ruptă bucăți mici, ardeii tăiați bețigașe și se lasă pe foc 20 minute.
Într-un vas uns cu ulei, puneți un pat de legume, apoi peștele, care se acoperă cu restul de legume. Se pun roșiile tăiate rondele, vinul și se dă la cuptor pentru 20 minute.
Se servește presărat cu pătrunjel tăiat fin.
|