Pește cu roșii la cuptor
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 8
Ingrediente: 2 kg pește, 3 cepe, ulei, 2 linguri bulion, 5 roșii, 2 linguri făină, sare, piper, 1 lingură vin, 1 legătură verdeață.
Mod de preparare: Curățați peștele și spălați-l bine, îl porționați, potriviți de sare și piper. Prăjiți puțin bucățile de pește fără să se rumenească și scoateți-le într-un platou. În uleiul rămas, căliți ceapa tocată, adăugați făina și după 5 minute stingeți cu bulionul amestecat cu vin. Opăriți roșiile, le curățați de coajă și le tăiați feliuțe. Puneți bucățile de pește în sos și dați vasul la cuptor pentru 20-25 minute. Cînd peștele este gata, presărați verdeața tăiată mărunt.
|