Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Pește cu solzi de cartofi
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porții: 4

Ingrediente: 1 macrou proaspăt sau congelat, 3 cartofi, 1 rădăcină pătrunjel, 1 țelină, 1 lămâie, 125 g unt pentru gătit și 50 g unt pentru final, sare, piper.

Mod de preparare: Curățați macroul, îl tăiați pe jumătate și îi scoateți șira spinării. Îl spălați, îl presărați cu sare și îl lăsați așa la rece. Curățați pătrunjelul și țelina, le dați pe răzătoarea mare și le căliți în 50 g unt, la foc moale, 10 minute. Luați de pe foc și potriviți de sare și piper. Într-o tavă unsă cu 25 g unt așezați o bucată de pește, acoperiți cu legumele călite și așezați cealaltă jumătate de pește. Curățați cartofii, îi tăiați rondele subțiri, îi rumeniți puțin în cele 50 g unt care au rămas și-i așezați sub formă de solzi peste pește. Presărați sare și piper după gust și dați peștele la cuptor pentru 30 de minute.
Când e gata, îl stropiți cu unt topit amestecat cu zeamă de lămâie.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.