Pește cu sos de castraveți
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 600 g pește, 1 castravete, 1 ceapă roșie mică, 2 linguri ulei, 2 linguri vin roșu, 1 legătură mărar, 100 ml smântână, 1 lingură zeamă de lămâie, sare și piper.
Mod de preparare: Tai mărunt ceapa, o călești cu ulei și adaugi castravetele curățat și tăiat cubulețe. Sărezi, piperezi, iar după 5 minute stingi cu vin. Presari și mărarul tocat mărunt și înăbuși totul încă 5 minute la foc mic. Tai bucăți peștele curățat, le sărezi, le piperezi și le stropești cu zeamă de lămâie, apoi le adaugi în sosul de castraveți și mai ții mâncarea pe foc 15 minute. Când aduci mâncarea la masă, pui smântână după cum îți place.
|