Pește cu sos de usturoi (II)
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 2 kg peste, 50 g usturoi, 50 ml otet, 200 ml ulei, sare, piper, dupa gust.
Mod de preparare: Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se portioneaza si se sareaza. Otetul se dilueaza cu 500 ml apa si se fierbe. Pestele se inabusa sau se prajeste in 150 ml ulei, apoi se condimenteaza cu piper si sare, dupa care se introduce la cuptor. Spre finalul inabusirii se adauga otetul fierbinte (stropit pe toata suprafata) si se mentine la cuptor inca 5 minute. Se raceste si se asaza pe platou. Usturoiul pisat se omogenizeaza cu 50 ml ulei, obtinandu-se un sos care se toarna peste portiile de peste.
Se serveste portia de peste rece, cu sosul de usturoi.
|