Pește cu susan și sos acrișor
Rețetă tradițională din Franța
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 4 fileuri de șalău (a 100 g), 1 ceapă mică, 20 g unt sau margarină, 20 g făină, 600 ml lapte, 1 linguriță boia, 2 căței de usturoi, sare, piper, 60 g cubulețe de ardei grași (roșii, galbeni, verzi), 1 lingură pătrunjel, 1 lingură salvie, 1 ou, 60 g semințe de susan, 3 linguri ulei, 50 g smîntînă acrișoară.
Mod de preparare: Se curăță ceapa, se taie mărunt și se călește în unt sau margarină. Se adaugă făina, se rumenșste foarte ușor, se stinge cu lapte și se lasă 15 minute să fiarbă încet. Se incorporează boiaua, usturoiul curățat și zdrobit și cubulețele de ardei gras, se lasă să mai dea în cîteva clocote, după care se adaugă smîntîna și verdeața tocată mărunt și se lasă sosul să stea cald. Peștele sărat și piperat se dă prin ou, pe urmă prin susan și se prăjește circa 10 minute în uleiul încins.
Se servește cu sos și cu o garnitură de legume fierte (conopidă, broccoli, etc.).
|