Pește cu usturoi și lămâie
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 kg pește (crap), 4-5 cepe, 1 cățel de usturoi, sare, piper, 1/2 lămîie, 1 lingură hrean ras, 1 linguriță oțet.
Mod de preparare: Se curăță și se golește crapul, se taie felii. Într-o cratiță cu puțină apă, se fierb cepele tăiate în două și usturoiul. Cînd acestea sînt fierte, se adaugă bucățile de pește, sare și puțin piper. Se completează cu oțet și apă, atît cît să se acopere peștele. Se ține la foc mic 25-30 minute. Se așează pe o farfurie lungă bucățile reconstituind peștele. Se toarnă deasupra zeama strecurată. Se dă la rece, unde sosul se gelatinizează.
A doua zi, se garnisește cu felii de lămîie și hrean ras.
|