Pește cu varză acră
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Porții: 8
Ingrediente: 1,5 kg pește (crap, știucă, etc.), 1 varză acră, 200 ml ulei, 300 g roșii, 1 ardei gras, boabe de piper, sare.
Mod de preparare: Se curăță și se spală peștele, se freacă cu puțină sare și se taie în bucăți. Se desface varza în foi, se taie mărunt ca tăițeii și se stoarce puțin de zeamă. Se încălzește bine în tavă, se pune ulei în care se călește varza. Cînd este pe jumătate călită, se adaugă roșiile, boabele de piper și ardeiul tăiat mărunt. Se amestecă totul bine, iar deasupra se așează bucățile de pește, îndesîndu-le puțin în varză. Se dă la cuptor, avînd grijă să se stropească peștele din cînd în cînd cu zeama lăsată de varză. Cînd peștele s-a înmuiat, se scoate tava din cuptor și se lasă să se răcească.
|