Pește la cuptor cu paste orzo și sos de unt
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 fileuri de pește, 300 g paste orzo, 1 lămâie, 150 g unt, 2 cepe, 4 căței de usturoi, 250 ml vin alb demisec, 50 g semințe de susan, 1 ardei iute mic, 200 g roșii cherry, sare, piper, busuioc, 2 frunze de dafin, 50 ml ulei de măsline.
Mod de preparare: Pastele orzo se fierb în apă cu sare, se trec sub un jet de apă rece și se pun într-o strecurătoare.
Fileurile de pește se spală, se așează într-o tavă unsă cu ulei, împreună cu trei felii de lămâie, un pahar de apă, frunzele de dafin, usturoiul feliat, semințele de susan, sarea și piperul.
Se introduce tava în cuptor și se ține circa 20-30 de minute la foc mediu.
Untul se pune la topit într-o crăticioară. Se adaugă ceapa tocată mărunt și se călește timp de cinci minute, până când devine moale.
Se adaugă vinul alb, sarea, piperul și sucul de la lămâia rămasă. Se fierbe până când sosul scade la jumătate, se oprește focul și se adaugă busuioc proaspăt tocat sau uscat.
Se scot fileurile din tavă și se servesc alături de pastele orzo și sosul de unt.
Se pot servi și cu o salată din roșii cherry cu usturoi tocat mărunt și busuioc.
|