Pește la cuptor cu sos alb
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: Orice fel de pește fiert, 1 lingură de făină, 1 lingură de unt, zeama în care a fiert peștele, 2 linguri de cașcaval ras, unt.
Mod de preparare: Se întrebuințează orice fel de pește fiert, căruia i s-au scos cu grijă oasele și pielea. Se pregătește un sos alb dintr-o lingură de făină, una de unt și zeama în care a fiert peștele. Sosul obținut trebuie să fie destul de gros; i se adaugă 2 linguri de cașcaval ras. Se pune în forma unsă cu unt o parte din sos, peștele, restul de sos, se mai presară puțin cașcaval și se dă la cuptor la foc iute. E gata când prinde culoare. Se servește cu piure de cartofi pentru garnituri (cartofii curățați, fierți, pasați, amestecați cu o lingură de unt și două ouă puse pe rând - la 1/2 kg cartofi); din această compoziție se toarnă pe tavă mici movilite care se coc la cuptor câteva minute, ca să se rumenească.
|