Pește mediteranean
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 dovlecel, 1 vînătă, 1 ardei gras galben, 2 cepe, 3 căței de usturoi, 2 crenguțe rozmarin, 4 linguri măsline negre fără sîmburi, sare, piper, 600 g pește alb (fileuri), 4 linguri sos picant, 200 ml vin alb.
Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200 grade C.
Se curăță legumele, se spală și se taie mărunt. Ceapa curățată se taie în șpalturi, cățeii de usturoi în feliuțe. Se aleg frunzulițele de rozmarin și se pun măslinele într-o strecurătoare, să se scurgă. Se amestecă toate, se condimentează și se răstoarnă într-o tavă adîncă.
Se sărează peștele, se piperează, se unge cu sosul picant și se așează peste legume. Se adaugă vinul și se dau 15 minute la cuptor să se pătrundă.
Se servesc fierbinți, cu baghetă proaspătă.
|