Piept de gâscă cu portocale și sos Bigarad
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: ridicată
Ingrediente: 1 kg de piept de gîscă dezosat, 100 ml ulei, 2 portocale, 200 g struguri, 2 lămîi, 10 ml coniac, sare, 1 lingurita de amidon, sos Madeira (din comert), 50 ml otet, 100 ml vin alb sec.
Mod de preparare: Reusita acestui preparat consta in prepararea sosului Bigarad: se amesteca zaharul cu otetul, se caramelizeaza si se stinge cu vin alb sec, sos Madeira (din comert), zeama de lamaie si portocale, dupa care se gusta. Se leaga cu o lingurita de amidon si se mai adauga cateva picaturi de coniac, dupa gust.
Pieptul de gasca se frige la cuptor cca. 30 min., avand grija sa ramana suculent. Dupa ce se raceste, se taie in felii potrivite, peste ele se pune garnitura de felii de portocale, sosul Bigarad si se orneaza cu boabe de struguri.
Este o reteta mai pretentioasa, care se prepara, de obicei, pentru mese festive sau pentru ocazii speciale.
|