Piept de pui cu felii de măr (II)
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 piepti de pui (a 200 g fiecare), sare, piper, 4 cepe, 4 mere acrisoare, 3 linguri ulei, 1/4 l concentrat de carne de pui (Knorr+apa), 100 ml sos iute (chili sau ketchup condimentat), 1/2 legatura patrunjel verde.
Mod de preparare: Se spala carnea, se zvanta, se sareaza si se pipereaza. Ceapa curatata se taie in opt. Merele, spalate si sterse bine, se taie in patru, se curata de partea lemnoasa si de seminte si apoi se taie felii mai groase (spalturi). Intr-o cratita se incinge uleiul si se prajesc pieptii de pui cate 5 minute pe fiecare parte. Apoi se adauga ceapa, merele, zeama de carne si sosul picant, se baga la cuptorul incins la 200 grade C si se lasa se fiarba - cu capac - circa 10 minute. Se scot merele si ceapa si se mai lasa carnea sa se rumeneasca putin (fara capac). Se gusta merele de sare si piper, se pun pe un platou si deasupra se asaza pieptul de pui taiat felii. Se presara cu frunzulite de patrunjel verde.
|