Piept de pui cu salsa de roșii și măsline
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (600 g), sare, piper, 1 linguriță oregano uscat, 2 linguri ulei de măsline, 500 g roșii, 1 ceapă roșie, 4 linguri măsline verzi (fără sîmburi), 1 lingură capere, 1 lingură oțet aromat.
Mod de preparare: Se spală fileurile, se zvîntă, se condimentează cu sare, piper și oregano și se prăjesc în uleiul încins, circa 3-4 minute, pe fiecare parte.
Se spală roșiile, se taie în două, se îndepartează semințele și se toacă mărunt. Măslinele se taie feliuțe, iar caperele și ceapa se toacă. Se amestecă toate, se adaugă oțetul aromat și se gustă de sare și piper. Salsa astfel preparată se servește cu pieptul de pui și cu pîine albă.
|