Piept de pui cu smântână și vin dulce
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 piepti de pui nedezosati (circa 400 g), sare, piper, 200 g ceapa, 1 catel de usturoi, 2 linguri ulei de masline, 400 ml zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa), 100 ml vin dulce, 2 linguri smantana, 1 legatura patrunjel verde.
Mod de preparare: Se spala carnea, se zvanta, se sareaza si se pipereaza. Ceapa si usturoiul se curata si se taie rondele si feliute. Se desprinde putin pielita de pe carne si se introduc sub ea cateva felii de usturoi, apoi se aseaza pieptii intr-o forma termorezistenta si se ung cu ulei. Se imprastie ceapa peste carne, se baga in cuptorul incins la 200oC si se prajeste circa 45 de minute, stropindu-se - din cand in cand - cu vin amestecat cu zeama de carne. Se scoate carnea si se tine la cald. Zeama de friptura se toarna intr-o craticioara, se adauga smantana si patrunjelul verde tocat si se da intr-un clocot. Se gusta sosul de sare si piper si se serveste cu puiul facut la cuptor si garnitura de orez fiert.
|