Piept de pui cu sos de măsline
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 piepti de pui dezosati (600 g), sare, piper, 2 linguri ulei de masline, 1 lingura ace de rozmarin maruntite, 2 linguri zeama de lamaie, 1/2 legatura busuioc, 1 pahar branza de vaci (150 g), 150 g frisca nebatuta (smantana subtire), 5 linguri lapte, 2 linguri masline tocate marunt, 1 lingura capere tocate.
Mod de preparare: Se spala carnea de pui, se zvanta, se sareaza, se pipereaza si se prajeste circa 7 minute in uleiul incins. Cu un minut inainte de-a o scoate din tigaie se presara cu rozmarin si se stropeste cu zeama de lamaie.
Busuiocul spalat si zvantat se taie marunt si se amesteca cu branza, frisca sau smantana si laptele. Se incorporeaza maslinele si caperele tocate si se gusta de sare si piper. Pieptii de pui prajiti se taie felii si se servesc cu sosul de branza si masline. Ca garnitura: salata de rosii si cartofi prajiti.
Pentru ca sosul sa nu contina atatea grasimi, puteti inlocui frisca sau smantana cu iaurt.
|