Piept de pui cu tarhon
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 piepti de pui dezosati (cca. 700 g in total), 1 iaurt natural, 2 linguri de mustar tare, 2 linguri de suc de lamaie, 1 legatura de tarhon, sare, piper.
Mod de preparare: Porniti cuptorul. Taiati 4 foi de hartie de aluminiu sau pergament, destul de mari ca sa incapa in ele pieptii de pui. Spalati si zvantati tarhonul, taiati frunzele cu o foarfeca in fasii subtiri.
Amestecati iaurtul cu mustarul, sucul de lamaie, tarhonul, sarea si piperul intr-un castron. Tavaliti prin sos pieptii de pui, puneti-i pe fiecare in parte intr-o hartie de aluminiu sau pergament, adaugand deasupra sosul ramas, apoi impaturiti bine dreptunghiurile taiate si adunati-le marginile, sa nu curga din compozitie. Puneti-le intr-o tava si bagati-le la cuptor 20 de minute.
Ca garnitura, serviti orez fiert in apa cu sare si amestecat cu putin unt.
|