Piept de pui cu țelină
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 bucati piept de pui (fara piele) de circa 175 g fiecare, 3 linguri de unt, 400 g telina rasa, 100 ml smantana, 1 lingura codite de ceapa verde (taiate rondele), 1 lingurita curry, 1 lingurita mustar iute, sare.
Mod de preparare: Pieptul de pui se sareaza si se freaca cu curry.
Se pune untul sa se incinga si se prajeste carnea pe ambele parti. Se scot din tigaie, se mai adauga putin unt si se caleste telina rasa. Se sareaza.
Intr-o craticioara se amesteca smantana cu mustarul si se lasa sa se-nfierbante la foc mic, amestecand intr-una (sa nu fiarba).
Se aseaza telina calita pe un platou, se toarna deasupra smantana cu mustarul si se amesteca. Apoi se pun bucatile de piept de pui si se presara cu codite de ceapa verde taiate rondele.
|