Piept de pui la cuptor cu vin și ardei murați
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 2 borcănele de ardei mici murați, curățați de semințe și tăiați în bucățele, 8-10 căței de usturoi tocați mărunt, 1/2 cană supă de pui, 1 lingură oțet de vin alb, 3/4 cană vin alb, ulei, 4 jumătăți de piept de pui fără os și fără piele, bătuți ca pentru șnițel, sare, piper.
Mod de preparare: Într-o tigaie, se încinge uleiul și apoi se prăjește pieptul de pui pe ambele părți pînă devine auriu pe dinafară. Se iau din tigaie și se țin pe o farfurie la cald. În tigaie. se adaugă usturoiul tocat mărunt și se prăjește cam 30 secunde, apoi se adaugă oțetul și vinul, apoi ardeii mici tăiați în bucățele mici. Se dă în clocot.
Se servește cu cartofi piure și cu sosul din tavă.
|