Piept de pui marinat cu varză
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 600 g piept de pui, 3 linguri muștar, 150 g roșii pasate din conservă, 1 linguriță sare, zahăr, 40 ml coniac, 1/2 căpățână varză, 1 legătură ceapă verde, 2 linguri ulei, 200 ml supă de legume (instant), 1 lingură făină, 200 g smântână.
Mod de preparare: Carnea se spală, se zvântă și se taie în bucăți mari. Se amestecă muștarul cu roșiile din conservă, coniacul, sare, puțin zahăr și se pune carnea în această marinată. Se lasă să stea circa 1 oră la frigider. Între timp, se curăță varza, se taie în bucățele, se spală și se scurge. Ceapa verde se curăță și se taie inele. Se încinge uleiul într-o tigaie, se călesc ceapa și varza, se scot și se pun deoparte. Se scoate carnea din marinată, se scurge bine și se frige în grăsimea din tigaie. Se adaugă legumele și marinata, se amestecă, apoi se toarnă supa de legume. Se încorporează făina și smântâna și se lasă să fiarbă totul circa 10 minute la foc potrivit.
Se servește carnea cu sosul și legumele și garnitură de orez fiert sau piure de cartofi.
|