Piept de pui pane cu pere
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 lingurita praf de curry, 1/4 lingurita ghimbir ras, 1/4 lingurita scortisoara pisata, sare, piper, 3 linguri pesmet, 50 g felii de migdale, 4 piepti mari de pui sau de curcan taiati felii groase (circa 800 g), 1 ou, 2 linguri ulei, 2 pere, 1 lingura amidon (sau zeamil), 150 ml zeama concentrata de carne de pasare (Knorr + apa), 3 linguri smantana (frisca nebatuta), 1 lingura capere (din conserva), 1 lingurita zeama de lamaie.
Mod de preparare: Se amesteca praful de curry cu ghimbirul, scortisoara, sarea, piperul, pesmetul si migdalele taiate. Se spala bucatile de carne, se zvanta, se dau mai intai prin oul batut usor si pe urma prin amestecul de pesmet si condimente si se prajesc circa 8 minute pe fiecare parte in uleiul incins. Se scot din tigaie si se lasa sa se raceasca.
Perele curatate de coaja si seminte se fierb circa 3 minute - cu capac - in putina apa clocotita. Se amesteca uleiul ramas in tigaie cu amidonul, se adauga zeama de carne, se lasa sa dea in clocot si se incorporeaza smantana, caperele, zeama de lamaie, sarea si piperul.
Se taie fiecare jumatate de para felii, se aranjeaza pe 4 farfurii impreuna cu snitelele si sosul si se servesc cu piure de cartofi si salata creata cu capere si marar verde.
|