Piept de vițel umplut (I)
Timp de preparare: 1 h 40 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 250 g cirnaciori, 50 ml smintina, sare, piper, 3 lg vin, 2 felii piine alba, 2 linguri unt, 2 linguri patrunjel, 2 cepe, 1 kg piept de vitel taiat in rulouri mari, 250 g arpagic, 2 morcovi, 200 g ciuperci, 2 linguri faina sau amidon.
Mod de preparare: Carnea se scoate din cirnaciori si se amesteca cu smintina, sare, piper, vin. Feliile de piine se taie cubulete si se prajesc intr-o lingura de ulei. Se curata ceapa si ciupercile se toaca si se calesc in unt. Se amesteca toate cu umplutura de cirnati si se presara patrunjel tocat. Carnea se condimenteaza, se adauga umplutura, se ruleaza, leaga si se pune la prajit in ulei citeva minute. Se da la cuptor apoi, 60 min. Morcovii se taie in cubulete egale, arpagicul se curata si se adauga linga rulou. Se toarna 300 ml apa si se mai tine la cuptor. Din cind in cind se stropeste ruloul cu sos. Cind este prajita se scoate rulada pe un platou si se indeparteaza ata.
Sosul se strecoara printr-o sita apoi se leaga cu putina faina si se lasa sa mai dea un clocot. Se condimenteaza cu sare si piper. Legumele coapte se pun linga rulou. Se presara cu patrunjel tocat si se poate servi.
|