Piersici Melba
Rețetă tradițională din Franța
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 sticlă de vin alb (Sauvignon Blanc), 1 1/2 cană zahăr, 1/2 cană miere, 4 piersici mai tari, 1 1/2 cană zmeură, înghețată de vanilie.
Mod de preparare: Se încălzesc vinul, 1 cană zahăr și mierea, până încep să clocotească. Se adaugă piersicile spălate, se acoperă vasul și se lasă 30 de secunde, la foc mic. Se scot fructele cu o spumieră și se curăță, cu grijă, de pieliță. Se pun din nou piersicile în zeama de pe foc și se lasă să se înmoaie, cca 10 minute. Dacă lichidul nu acoperă fructele complet, întoarceți-le des, cu spumiera. Când s-au înmuiat, se scot fructele pe o farfurie și se lasă să se răcească. Între timp, se pun zmeura și restul de zahăr (1/2 cană) într-o crăticioară și se încălzesc până se formează un sos. Se amestecă cu o lingură de lemn, zdrobind zmeura. Cine dorește poate să strecoare sosul printr-o sită. Se taie piersicile în jumătăți sau sferturi, se scot sâmburii, se așază fructele în cupe sau farfurii, se pune deasupra înghețată de vanilie și se stropește totul cu sos de zmeură. Pentru o notă artistică, de final, desertul se poate încununa cu un moț de frișcă sau un pumn de alune prăjite și tăiate mărunt.
|