Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Piftie de crap (I)
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,5 kg de crap; 1,5 I de apă, 4-5 căței de usturoi, sare, 3 foi de dafin, un albuș, 1-2 foi de gelatină albă.

Mod de preparare: Se curăță peștele fără a i se îndepărta capul, coada și înotătoarele. Se împarte în porții și, împreună cu capul, se pun într-o cratiță cu apă, sare și foi de dafin. Se fierb la foc potrivit, se ia spuma. Când peștele este fiert, se scoate, iăsându-se capul, care va fierbe în continuare până când zeama a scăzut astfel încât, luând o picătură între degete, să se simtă gelatinoasă. La nevoie, se pot adăuga 1-2 foi de gelatină albă. Feliile de pește se așază pe un platou adânc. în zeamă se pune usturoiul pisat (după gust), se fierbe într-un clocot, se drege cu un albuș bătut spumă, se strecoară printr-o pânză fină sau o sită deasă, se toarnă deasupra peștelui. Se ține la rece ca să se închege.
Se servește cu salată verde, salată de ardei copți, gogoșari murați.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.