Piftie de crap (II)
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg de crap, 500 g ceapă, 1 morcov; 1 păstârnac, câteva boabe de piper, 3 căței de usturoi; 1 foaie de dafin, sare, lămîie.
Mod de preparare: Pentru 1 kg de pește se fierbe ceapă albă, tăiată felii, în 4 I de apă. După ce a fiert ceapa, se strecoară zeama, iar ceapa se dă prin sită și se păstrează într-un vas separat. în zeama strecurată se pun boabe de piper, o foaie de dafin, morcov și păstârnac. Se lasă să fiarbă 10 minute. Se pune peștele, lăsând să mai fiarbă încă 5 minute. Se ia vasul de pe foc; se lasă să se răcească, se strecoară zeama, la care se adaugă ceapa fierbinte, trecută prin sită, și usturoiul. Se potrivește de sare. Piftia fiartă se toarnă pe un platou; se lasă să se răcească.
Se poate servi cu felii de lămâie.
|