Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Piftie de pasăre (răcitură)
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porții: 6

Ingrediente: O pasăre de aproximativ 1 kg, 2-3 l apă (după timpul cît trebuie să fiarbă pasărea), 2-3 căței de usturoi, sare.

Mod de preparare: Se fac din curcan, gâscă, găină (cocoș), pui. Se curăță pasărea, se taie, alegând bucățile potrivite pentru piftii. Se pune apa să fiarbă și când dă în clocot, se pun labele și capul, apoi bucățile pe rând, nu odată, pentru ca zeama să nu iasă tulbure. Se ia spuma, se adaugă puțină sare și se lasă să fiarbă la foc mic, până sunt gata, fără să se sfărâme camea. Se scot labele și capul, iar bucățile de pasăre se așază în farfurii. Zeama se curăță de grăsime și se încearcă dacă este destul de legată, punând câteva picături pe o farfurioară. Dacă acestea se întăresc bine la rece, se dă la o parte oala cu zeamă și se lasă să se limpezească. În caz contrar se lasă pe foc, să mai dea câteva clocote. După gust, se poate adăuga în zeamă puțin usturoi pisat, înainte de a fi strecurată. Se toarnă apoi zeama peste carnea din farfurii și se lasă să se prindă. Înainte de a fi servite se pot răsturna, ștergând fundul farfuriei cu un șervet muiat în apă fierbinte.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.