Piftie de pește (II)
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 pește de 1-1,5 kg, 1-2 albușuri, 2-3 foi gelatină albă.
Mod de preparare: Peștele fiert rasol se așază pe farfuria de servit; zeama în care a fiert se strecoară și se pune din nou la fiert, adăugând sarea necesară. Se bat 1-2 albușuri spumă, se adaugă la zeama care clocotește, se amestecă 2-3 minute cu telul, se ia de pe foc, se adaugă 2-3 foi de gelatină albă, dizolvată în apă. Se acoperă cu un capac și se lasă 15-20 de minute (pe mașină, dar în afara focului); în timpul acesta, albușurile au adunat impuritățile formate în timpul fierberii și zeama s-a limpezit. Se strecoară printr-un tifon, se toarnă peste pește și se lasă să se închege bine.
|