Pilaf cu carne de oaie sau vacă
Timp de preparare: 1 h 45 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 600 g carne de oaie sau de vită, 4 linguri ulei, 2 cepe, 2 căței de usturoi, 3 lingurițe boia dulce de ardei, 100 ml supă de carne (instant), 200 ml vin roșu, 200 g orez, sare, 2 ardei grași, 2 fire de praz, 800 g roșii, piper, pătrunjel verde.
Mod de preparare: Carnea se spală și se taie bucățele, care se prăjesc în uleiul încins. Se adaugă ceapa și usturoiul curățate și tăiate mărunt și se lasă să se călească puțin. Se presară cu boia și se sting cu 100 ml supă. Se acoperă cratița și se lasă să se înăbușe, până se evaporă lichidul. Se toarnă vinul roșu și se lasă să fiarbă acoperit, circa o oră, la foc moderat. Dacă este nevoie, se mai adaugă supă. Orezul se fierbe pe jumătate în apă ușor sărată. Ardeii grași și prazul se curăță, se apală și se taie cubulețe. Se pun peste carne, împreună cu roșiile decojite și tăiate bucățele, orezul scurs, sare și piper. Se dă cratița la cuptor până fierbe orezul complet.
La sfârșit, se presară cu verdeață tocată.
|