Pilaf cu hribi
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Porții: 2
Ingrediente: 500 g hribi, 1 cană cu orez, 3 căni cu apă, 2 cepe, 1/2 pahar cu suc de roșii, 3-4 linguri cu ulei, 1 legătură pătrunjel verde, sare, piper.
Mod de preparare: Hribii curățați, spălați și tăiați bucăți mai mari se fierb în trei cești cu apă. Orezul se curăță, se spală, se scurge foarte bine, se lasă să se zvânte puțin și se pune la călit în ulei, împreună cu cepele tăiate fin. Când s-au înmuiat, se adaugă sucul de roșii, hribii împreună cu zeama în care au fiert, sare și piper. Cratița se introduce la cuptor la foc mic și se lasă până scade apa.
Când pilaful este gata, se presară cu pătrunjel tocat. Este foarte gustos și rece.
|