Pilaf cu pui și cașcaval
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 piept de pui, 250 g orez, 2 cepe, 4 linguri de cașcaval ras, 2 roșii, 100 g unt, 1 legătură pătrunjel, sare, piper.
Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăți și o pui la fiert în apă cu sare. Cureți apoi ceapa, o tai mărunt, o călești în unt, adaugi orezul spălat și le lași pe foc 10 minute. Scoți din zeamă carnea fiartă și zeama o folosești ca să stingi ceapa și orezul călite. Potrivești de sare și piper, presari 2 linguri de cașcaval și lași să fiarbă. După ce a fiert orezul, pui roșiile decojite și tăiate bucățele, o lingură de cașcaval, carnea fiartă și lași mâncarea să scadă pe foc mic încă 10 minute. Când e gata, presari pătrunjelul tocat și cașcavalul răzuit (o lingură) care ți-a rămas.
|