Pilaf cu roșii și dovlecei
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 roșii, 3 dovlecei mărunți, 200 g orez cu bobul lung, 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 2 linguri ulei de măsline, 200 ml zeamă concentrată de legume (Knorr+apa), 1 fir de tarhon, sare, piper.
Mod de preparare: Curățați roșiile de pieliță și tăiați-le bucățele. Spălați dovleceii, ștergeți-i și tăiați-i felii. Ceapa curățată tăiați-o rondele și presați sau zdrobiți cățeii de usturoi.
Prăjiți într-o tigaie ceapa (în uleiul incins) și, cînd se îngălbenește ușor, adăugați usturoiul și amestecați-le bine. Puneți și orezul în tigaie, turnați zeama de legume, amestecați și lăsați să fiarbă circa 15 minute la foc mic.
Încorporați roșiile și dovleceii și lăsați-le să mijotească cîteva minute. Sărați, piperați, răsturnați orezul cu legume pe un platou, presărați-l cu tarhonul tăiat cu foarfeca și serviți-l imediat.
Dacă vreți ca orezul să aibă un parfum mai exotic, înainte de a-l pune în tigaie, adăugați la ceapa și usturoiul care s-au prăjit 2 lingurițe cu semințe de chimen.
|