Pilaf de ardei verde
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 4 ceșcuțe orez, 10 linguri ulei, 8-9 roșii mari, 15-20 ardei grași verzi, 6-7 legături de pătrunjel și mărar, 6-7 cepe mari, sare, piper.
Mod de preparare: Se înăbușă ceapa tăiată fin cu orezul bine spălat, roșiile tăiate felii, piper, sare, verdeață tocată, ulei și apă. Se așează într-o tavă un rînd de roșii tăiate felii, curățate de pieliță, un rînd de ardei tăiați felii, înabușiți separat cu sare, verdeață, un rînd de orez înabușit cu ceapă și roșii. Se continuă pînă ce se termină toată cantitatea, deasupra rămînînd un strat de roșii și verdeață. Se toarnă ulei rece și se dă la cuptor pînă se rumenește bine.
În momentul servirii, se mai adaugă roșii, ardei și verdeață, trecute prin mașina de carne.
Se serveste rece, cu verdeată tocată pe deasupra.
|