Pilaf de legume amestecate
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 50 g unt, o ceapa mare, 3-4 catei de usturoi, o lingurita de sofran, 200 g conopida taiata cubulete, un ardei verde, 100 g morcovi taiati felii subtiri, 200 g orez, 50 g naut, 50 g porumb dulce, o lingurita cu sare, 500 ml apa, o lingurita seminte de coriandru, 6 nucsoare verzi, 6 boabe de piper, o lingurita seminte de chimen, o foaie de dafin, doi chilli rosii uscati, o salata verde.
Mod de preparare: In untul topit la foc potrivit se prajesc usturoiul si ceapa, timp de cinci minute. Se adauga condimentele rasnite impreuna cu sofranul si se lasa doua minute la foc moale, agitandu-se mereu. Se adauga conopida, ardeiul verde si morcovii, lasandu-se aproximativ doua-trei minute, agitandu-se vasul. Se adauga orezul si se mai lasa doar doua-trei minute, agitand continuu.
Se serveste cald, cu salata verde.
|