Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Pilaf de raci (I)
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 25 raci, ulei, orez..

Mod de preparare: Se fierb racii (circa 25 de bucăți) în apă cu sare, după ce au fost bine spălați. Se lasă să se răcorească, se scurg de apă; se curăță gâturile, se trage mațuf afară și se scot carapacea și stomacul. Labele se pun deoparte. Cojile de rac, uscate, se pisează, se trec prin sită și se amestecă cu 1-2 linguri de ulei până când încep să se rumenească; se sting cu 3 cești de zeamă în care au fiert racii. Se lasă să fiarbă bine și se strecoară printr-o sită fină. Se înfierbântă 3 linguri de ulei, se adaugă 1 ceașcă de orez spălat, se amestecă bine până când orezul a absorbit uleiul, se stinge cu 2 cești de zeamă în care au fiert cozile de raci. Se dă orezul la cuptor, 20-30 de minute; când e gata, se dă deoparte și se amestecă cu o parte din gâturi și cu labele. Câteva carapace se pot umple cu orez. Orezul poate fi servit pe un platou, ornat de jur împrejur cu gâturile rămase și carapacele umplute.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.