Pipote cu smântână
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 1 kg pipote congelate, 1 ceapă mare, 1/2 pachet de unt, 400 g smântână cu 25% grăsime, sare, piper, nucșoară, pătrunjel, cimbru după gust.
Mod de preparare: Se spală și se taie pipotele mai mărunt, se curăță și se toacă ceapa, se sărează și se piperează, se adaugă și cimbru, se pun împreună la călit înăbușit până se albesc pipotele și se înmoaie ceapa, după care se acoperă cu apă și se fierbe aprox.1 h 30 min (până se înmoaie pipotele), se lasă să scadă apa și se adaugă încet smântâna, nucșoara măcinată și pătrunjelul tocat și se mai dă un clocot.
Se servește fierbinte, cu piure de cartofi, orez sau mămăligă.
|