Pișcoturi cu sos de vanilie
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 300 g pișcoturi pentru șampanie, 250 ml frișcă, 1 păstaie de vanilie, 1 gălbenuș, 125 g zahăr tos, topping de căpșuni, 250 g afine, 50 g migdale, gem de căpșuni.
Mod de preparare: Păstaia de vanilie se taie în jumătate și se rade conținutul cu ajutorul unui cuțit. Frișca se pune la foc într-o oală împreună cu miezul de vanilie.
Cînd a început să fiarbă, se ia jumătate din frișcă și se toarnă peste gălbenușul aflat într-un castron. Se bate cu un tel și se varsă totul înapoi in oală.
Se amestecă încontinuu ca să nu se coaguleze gălbenușul. Se mai fierbe timp de două-trei minute, se adaugă zahărul tos și se lasă deoparte să se dizolve.
Sosul obținut se toarnă într-un vas de porțelan și se pune să se răcească.
Se introduce apoi în frigider și se lasă cel puțin 30 de minute.
Se toarnă sos în farfurii, se așează pișcoturile, se pune puțin gem de căpșuni și se decorează cu topping, migdale și afine.
Păstaia de vanilie poate fi înlocuită cu zahăr vanilinat sau esență de vanilie.
|