Piure de cartofi și sfeclă cu ochiuri
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1,2 kg cartofi făinoși, sare, 500 g sfeclă roșie (fiartă și curățată de coajă), 1/4 l lapte, 1/2 legătură mărar, 80 g unt, 8 ouă, piper, 1-2 linguri hrean ras (de la borcan).
Mod de preparare: Se spală cartofii, se curăță de coajă, se taie bucăți mai mari și se fierb circa 15 minute în puțină apă sărată.
Sfecla se scurge și se taie cubulețe. Se încălzește laptele și se toacă mărarul.
Se încing în două tigăi cîte 20 g unt și se fac ochiurile (4+4). Se sărează și se piperează.
Se scurg cartofii, se adaugă laptele fierbinte și untul și se zdrobesc (piure). Se încorporează hreanul, mărarul și cubulețele de sfeclă, se mai gustă o dată de sare și piper și se servește piureul cu ochiurile calde.
|