Pizza cu carne și ciuperci
Timp de preparare: 1 h 40 min.
Complexitate: medie
Porții: 2
Ingrediente: Aluatul: 300 g făină, 100 g margarină, 100 ml lapte, 15 g drojdie, sare, un gălbenuș; (se poate folosi și aluat din comerț);
Compoziția: 3 cepe, ulei, 1/2 kg ciuperci, 1/2 kg carne de vită tocată, condimente, caș, brânză de oi, 1/2 l bulion, gogoșari, 2-3 ouă.
Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele aluatului, se frământă puțin și se lasă la dospit cam o oră. Între timp se călește ceapa în puțin ulei, peste care se adaugă ciupercile, condimentele, și apoi carnea. Când sunt călite toate, se iau de pe foc și se adaugă puțin bulion.
Se unge o tavă mare cu margarină și se tapetează cu făină, peste care se întinde coca. Peste ea, se pune un strat de brânză de oi cu caș dat pe răzătoare, apoi compoziția, apoi din nou un rând de brânză cu caș, peste care împrăștie ouăle bătute și restul de bulion.
Se ornează, din abundență, cu fideluțe de gogoșar și se coace pizza la foc mic.
Se servește caldă.
|