Pizza cu creveți
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 250 g creveti decorticati, o cutie cu rosii in suc propriu, 150 g boabe de porumb din conserva, 200 g branza telemea, 500 g faina, un albus, 25 g drojdie, 250 ml apa, 4 linguri cu ulei de masline, sare, piper, oregano.
Mod de preparare: Drojdia se dizolva in putina apa, impreuna cu sarea si doua linguri cu faina. Dupa ce s-a dizolvat, se toarna in mijlocul restului de faina.
Se adauga apa ramasa, albusul, doua linguri cu ulei de masline si se framanta totul pana cand rezulta un aluat potrivit de tare.
Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa dospeasca timp de zece minute, la loc cald.
Se imparte apoi in bucati egale si se intind sub forma de cerc. Se asaza intr-o tava unsa cu ulei sau presarata cu faina, se ung deasupra cu rosiile pasate, restul de ulei si crevetele.
Se presara boabele de porumb, piperul dupa gust, oregano tocat si branza telemea rasa. Se introduce tava in cuptor si se coc.
Cand sunt gata, se scot din tava si se presara cu oregano proaspat tocat.
In loc de creveti, se pot folosi midii in ulei.
|